top of page

Definitieve ontharing voor

hem of haar.

 

Een nieuwe, zeer uitgeteste behandelmethode om ongewenste haargroei definitief te doen verdwijnen is de revolutionaire "Diode Laser", de perfecte oplossing voor ongewenste haargroei! De Diode Laser behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren, voor grotere oppervlakten, zoals de rug of de benen, maar ook voor bijvoorbeeld alleen de bovenlip. In principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet door de zon of zonnebank gebruind is. Een nadeel is dat grijze en witte haren niet behandeld kunnen worden.

Dit behandelen we met elektrisch ontharen.
De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied.
Voorafgaand aan een behandeling met de Diode Laser vindt altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. Zo kan het te behandelen gebied precies worden aangegeven, een eventuele testpatch worden uitgevoerd, de prijs per behandeling worden beoordeeld, de mogelijkheden van vergoedingen worden besproken en alle vragen van de patiënt worden beantwoord.

Vier tot zes weken voor de behandeling wordt het gebruik van zonnebank of zonnebaden afgeraden. De huid moet zo min mogelijk pigment bevatten, dan is de behandeling het meeste effectief. Ook mag vier tot zes weken voor de behandeling niet meer onthaard worden d.m.v. harsen of epileren. Scheren of knippen mag wel. Zo blijft de haarschacht intact en deze zorgt voor de absorptie van het licht. De patiënt moet zelf de haren 24 uur voor de behandeling scheren. Zo zijn de haren het kortst en is de huid niet meer geïrriteerd van het scheren.

Voor de behandeling wordt een speciale bril opgezet om de ogen te beschermen tegen het felle licht. Op het te behandelen gebied wordt een dikke laag verkoelende gel aangebracht. Dit om de huid te koelen en voor de geleiding van het licht. De behandelkop van het apparaat wordt op de huid gezet en er wordt een flits van 100 milliseconden gegeven. De huid bereikt nu een temperatuur van 70°C, dit zal ervaren worden als een prikkelend gevoel. Zo wordt het hele gebied behandeld. Na de behandeling zijn de haren niet weg, maar moeten nog uit de huid groeien. Dit proces duurt ongeveer twee weken.

Behandelingen met de Diode Laser vinden om de vier weken plaats. Het gemiddelde aantal behandelingen ligt tussen de vijf en acht. Over het algemeen reageert lichaamsbeharing sneller op de behandeling dan gezichtshaar. Behandelingen voor het lichaam vinden om de acht weken plaats.

laserontharing_1.jpg
Lightsheer diodelaser.jpg
Definitieve ontharing
1212-professionele_kit_depileve_800g__me

Ontharing met cocosnootoliewas of hars ontharing.

 

Wat is harsen? 

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een "hars" die gemaakt is van suiker.

Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering.
Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je - in tegenstelling tot scheren - na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

​Vloeibare was :​

Vloeibare hars wordt verwarmd en vervolgens met een roller of spatel zo dun mogelijk op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare hars blijft dun van samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrippen verwijderd. Er zijn 2 soorten vloeibare hars: in olie oplosbare hars en in water oplosbare hars. Deze laatste soort is eigenlijk geen echte hars, maar wordt gemaakt van suiker. Het ontharen met vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlaktes als benen, rug, borst e.d.
 

Cocosnootoliewas

Ontharing met suiker.

 

Alexandria Professional Body Sugaring werd opgericht in 1989 als een reactie op vraag van de estheticamarkt naar een beter systeem om ongewenst lichaams- en gezichtshaar te verwijderen. Het bedrijf is gevestigd in Noord Amerika en de productie gebeurd in Ontario, Canada.
Alexandria Professional was het eerste bedrijf op de markt dat het Body Sugaring systeem commercialiseerde en heeft meer dan 20 jaar ervaring wat betreft productontwikkeling en Sugaring technieken.
Body sugaring is een ontharingstechniek om met suiker op een zachte en effectieve manier haren en zelfs dode huidcellen weg te nemen met als resultaat een niet geïrriteerde zijdezachte huid. Met deze methode kunnen we zelfs de hele korte haren alsook de meest gevoelige plaatsen ontharen. Deze behandeling is ieders huidtype geschikt, voor dames en heren.

Waarom Body sugaring?

Sugar pasta bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten? het wordt niet getest op dieren en het veroorzaakt geen allergische reacties. Het is zo puur dat het eetbaar is.

  • het breekt de haren niet af omdat we in de juiste richting ontharen

  • geen ingegroeide haren meer mogelijk 

Eén van de meest voorkomende problemen bij harsen is een snelle hergroei als gevolg van afgebroken haartjes. Bij een harsbehandeling breekt 15 tot 30%. Omdat hars verhard rond het haartje breekt het gemakkelijker af aan of net onder het huidoppervlak. Bij "sugaring" vloeit de pasta rond het haartje waardoor het plooibaar wordt. Het haar wordt in de groeirichting verwijderd zodat het intact blijft. 

Omdat suiker niet aan de huid kleeft en het haar in zijn natuurlijke groeirichting wordt verwijderd is een ontahring met sugar haast pijnloos. Sugar is zacht voor de huid zodat je verschillende keren over dezelfde plaats kunt gaan zonder de huid te irriteren.

  • met Body sugaring werkt men op de lichaamstemperatuur, m.a.w. men kan zich nooit verbranden. Body sugaring is nooit te warm of te koud

  • Body sugaring is geschikt voor de couperose huid

  • is uiterst geschikt voor de meest gevoelige plaatsen

  • Body sugaring is wateroplosbaar: dus gemakkelijk te reinigen

  • Body sugaring is minder pijnlijk, trekt enkel de haren en de dode huidcellen mee

  • is hygiënisch, men werkt steeds met handschoenen

  • Body sugaring vermindert de haargroei na iedere behandeling en verfijnt de structuur

Klanten die éénmaal Body Sugaring hars hebben geprobeerd, blijven bij Body Sugaring.

imagesCA9E24RT.jpg
imagesCAD5R5VM.jpg
bodysugar2.jpg
Body Sugar
bottom of page